" tiada paksaan dalam (menganut agama Islam), sesungguhnya telah jelas (perbezaan) antara jalan yang benar dan jalan yang sesat"
-(Al Baqarah: 256)

Khamis, 14 Jun 2012

Lawatan kerja Pusat Da'wah Islamiah & Pesatuan Saudara Baru NBD ke SabahZikrinaidah dan Hjh Siti Rahmah
Bersama Datu Latiff Kanduk, Setiausaha Agong USIA dan Ustaz Fitrri Abdullah sebagai 'tazkirah' mengenai cabaran kepada saudara-saudara baruLawatan kerja PDI & Pesatuan Saudara Baru NBD ke Sabah pada Hari Selasa, 12hb.Jun 2012 ke Pejabat USIA Sabah. Lawatan tersebut diisikan dengan penerangan dari Setiausaha Agong Usia, Dato Latif Kandok seterusnya menyampaikan program-program kopd saudara baru, tazkirah dai'e dari ustaz Hurairah dan Motivasi diri kpd saudara baru disampaikan oleh ustaz Fitri Abdullah yang dijemput khas dari Darussifa Malaysia


Wisma MUISRabu, 13hb. Jun 2012- Lawatan hari berikutnya ke Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM, Sabah). Rombongan yang diketuai oleh Ketua Bahagian Pengislaman PDI, selaku b.p Pmk.Pengarah. Jabatan Kemajuan Islam Malaysia cawangan Sabah mengalu-alukan kedatangan rombongan. Ustaz Ahmad Zaki bin Hj.Arshad, Pengarah JAKLIM akan berkerjasama dalam membuat program dakwah dan kebajikan khususnya kepada saudara baru dari Brunei untuk mendapatkan kursus khusus dalam pendidikan dan perekonomian. Lawatan balas ke PDI akan dibuat untuk menentukan kerjasama bagi program tersebut.

 


atau click link dibawah untuk vedio:


Tiada ulasan:

Catat Ulasan